Events

EDEN CYCLING PRODUCED 3 CYCLIST FOR SA TEAM

 

EDEN Cycling has again proofed that they are one of the leading cycling districts in South Africa. Three of the top riders in Eden have just been included in the Elite National Protea Team that will be competing in Auronzo di Cadore, Italy in September 2018.  EDENSC congratulate Robyn de Groot, Matthys Beukes and Yolande de Villiers on this achievement!

WC SPORT AWARDS, 25 August 2018 Cape Town

 

EDEN SPOGGERIG OP 2018 WESKAAP SPORTTOEKENNINGS!

 

Die EDEN Sportraad loop breë bors rond na die 2018 Weskaap se Sporttoekennings wat Saterdagaand 25 Augustus in Ou Mutual Park in Pinelands deur die Weskaapse Departement van Kultuursake & Sport aangebied is. Die gasvrou was die Weskaapse Minister van Kultuursake en Sport, Anroux Marais. Van die 23 kategorië wat vereer is, het die sportpersone en-spanne met nie minder nie as 7 weggestap!  As in ag geneem word dat al 6 die distrikte finaliste het, plaas dit die prestasie in perspektief!

 

Elma Davis [Eden Rolbal] is aangewys as die WK Sportvrou van die Jaar! En om net te wys rolbal is 'n gesin-saak, word manlief Trevor [Eden Rolbal] as die WK Administrateur bekroon!  Die ander wenners was HLS Oakdale se 560kg Toutrekspan [WK Skolespan], Jacquine Strydom van Eden Skopboks [WK Skole Sportvrou], Antonio Farmer van ASWD [WK Skole Sportman], Claudio Miller van Eden Lewensredding [WK Afrigter] en Deidre Cloete [WK Sportfotograaf]. Die hele Eden kan opreg trots wees op hierdie uitblinkers!

 

Ook is Eden Sportraad met reg trots op die ander finaliste - ASWD [Federasie], Doriano Moretti van Eden Skerm [Nuweling], Janine Kotze van Eden Pluimbal [Tegniese Uitmindheid], Christo Vermaak van die Oudtshoorn Courant [Sportjoernalis], Oudtshoorn Christelike Jeugforum [Rekreasie], Kalma Hayes van Eden Perdesport [Gemeenskapsbouer], SK Mid-Amateur Gholspan [Span], Tembalethu Jukskei [Inheemse Sportspan], Alvine Volkwyn van Carpe Diem [Sportvrou met  Gestremdheid], Chris Patton van Eden Rolbal [Sportman met Gestremdheid], Meike Strydom van ASWD [Junior Sportvrou], Jean du Plessis van Krieket SWD [Junior Sportman], Jovan Rebula van SK Gholf [Sportman], Joy Goulooze van Eden Lewensredding [Vrywilliger] en Laerskool Franken van Herald se judospan [Ontwikkelings Skoolspan].  Eden Sportraad en die sportgemeenskap van die Eden distrik salueer hulle!

EDENSC SPORT AWARDS, 27 July 2018 Oudtshoorn

 

JOVAN EN ELMA TOPS BY EDEN SPORTTOEKENNINGS!

 

Op die prestige 2018 Eden Sportraad Sporttoekenningsfunksie wat Vrydagaand 27 Julie op Oudtshoorn in die Klein Karoo aangebied is, is Atletiek SWD onder die voorsitterskap van Shireen Noble, aangewys as die top federasie in die Eden Distrik vir 2018. Dit is voorwaar ‘n puik prestasie om tussen die ander 50 geaffilieerde federasies vir die posisie aangewys te word!  Die Sportman van die Jaar is Jovan Rebula [gholf] en die Sportvrou van die jaar die immergroen Elma Davis [rolbal]. Die Presidentstoekenning het vanjaar aan die deurwaterde sport administrateur, Dave van der Walt, gegaan.  Gepas is hy ook ‘n boorling van Oudtshoorn!  Vanjaar het die voorsitter van Eden Sportraad, Desmond Speelman, ook drie Sportaanprysingstoekennings aan sportgeeste uit Oudtshoorn wat hulle beste vir sport oor ‘n baie lang tydperk gegee het, toegeken - Freda Barnard [Swem], Raymond Avontuur [krieket] en Corné Bence [fietsry].  Volgens die voorsitter van die reëlingskomitee, Rudi Claassen, moes meer as 190 nominasies verwerk word om die wenners in die 33 kategorië aan te wys. 280 finaliste en gaste het die glansgeleentheid bygewoon. Nominasies van hoogstaande gehalte is ontvang en was die reëlingskomitee aangenaam verras met die getal genomineerdes wat op internasionale vlak presteer het. Die verhoog het omtrent die gekreun onder die groen Protea-baadjies!

 

Die gasspreker, Ashwin Willemse [ook ‘n oud-Springbokrugbyspeler], het die gehoor geboei met ‘n toespraak waarin hy oud-President Mandela se lewe gebruik het om as voorbeeld vir opkomende sportmanne en – vroue te wees. Hy het ook verwys na sy lewe en hoe sekere mense op kritieke tye in sy lewe daar was om hom rigting te gee.  Desmond Speelman [Voorsitter EDENSR] het almal welkom geheet en die Burgermeester van die Groter Oudtshoorn, Raadsheer Colan Sylvestor het in sy spreukbeurt dankie gesê dat die prestige funksie ook na Oudtshoorn toe gebring is.  Hy het die EDENSR geloof vir die puik manier waarop dit georganiseer en aangebied is. Namens die Weskaapse Departement van Kultuursake en Sport, het die Hoofdirekteur van Sport & Rekreasie, Dr Lyndon Bouah,  weereens die ondersteuning van sy department onderstreep Eden Sportraad geloof vir hulle effektiwiteit en diensverlening. Hy noem dit dat die Eden Sportraad maklik die leidende distriks sportraad in die Weskaap is. Eden bied ook naas die Kaapse metropool die meeste top sportbyeenkomste in die Weskaap aan! Die rol wat DKES [Eden] kantoor gespeel het, kan nie genoeg beklemtoon word nie en die programdirekteur, Dirk van der Westhuizen, was weer so pittig soos altyd! JP Naude, President van die Weskaap Provinsiale Sportkonfederasie, was beindruk met die puik organisasie en gehalte van die funksie. EdenFM het gesorg dat die prestige funksie lewendig na meer as 200 000 Eden luisteraars uitgesaai is. Hierdie prestige aand is moontlik gemaak deur vennote soos die Weskaapse Departement van Kultuursake en Sport, die Groter Oudtshoorn Munisipaliteit in samewerking met die Eden Sportraad. As sekondêre borge het Group Editors, EdenFM, Leading Edge, Oudtshoorn Inn en Liquorland ‘n groot rol gespeel. 

SA TUG-o-WAR CHAMPIONSHIPS, 13/14 July 2018 - George

 

Eden Tug-o-War was the host of the South African National Tug of War Championships held at the George Showground on the 13/14 July 2018. A total of 691 athletes from 116 teams representing the districts Eden, Cape Town, Gauteng North, Overberg and Cape Winelands, took part in the competition. Cape Town, with a total of 59 points, won the championships. Eden ended in the 4th position.

SA MAJORETTE & CHEARLEADING CHANMPIONSHIPS, 1-7 July 2018

 

On a bitterly cold 3 July in Oudtshoorn the SA Majorette Championships was opened in a spectacular manner. 2700 drummies from 98 teams all over South Africa decended on the Ostrich Capital. The mayor of Oudtshoorn, Colan Sylvester, welcomed all visitors to enjoy what Oudtshoorn has to offer. Wayne Oberem, President of SAMCA, officially opened the event after both the competitors and officials pledge their oaths. EDENSC were represented by Rudi Claassen and Dave van der Walt while Jean Neethling represented DCAS. The event only ended on Saturday 7 July.

SA SPORT AWARDS FINALISTS, 11 NOV JOHANNESBURG

 

EDEN Sport can boast with 2 finalists in the SA Sport Awards being hosted in Johannesburg on 11 Nov 2018. They are Minke Janse van Rensburg of George [Newcomer of the Year] and the Surfer Kids from Mossel Bay [Recreation Body of the Year].  EDENSC and the sport community of Eden wish them all of the best for this event!

EDENSC CHAIRPERSONS ACCOLADES, 25 OCTOBER GEORGE

 

As part of their vision of honouring top performances, EDENSC embarked on the project of continually awarding accolades to sport persons who have excelled beyond the normal expectations. The first of the CA (Chairpersons Accolade) were presented at the Members Meeting of 25 Oct 2018 in George. The first 3 recipients were:

 

•    Elma Davis (Eden Bowls) for winning the SA Masters Ladies Champioships

 

•    Billy Radloff (Eden Bowls) for winning the SA Masters Men Championship

 

•    Minke Janse van Rensburg (Swimming - Sport for Special Needs) for her meteoric rise and setting a number of SA, Africa and World records.

 

The WC Sport Photographer of the Year Award was also handed to Deidre Cloete (Kachelhoffer)   as she could not attend the event in Cape Town earlier.

 

What makes the performances of Elma and Billy so impressive is that they (and Eden Bowls!) are the first ever bowlers to bring back these titles to Eden!. Desmond Speelman, chairperson of EDENSC, presented the awards.

EDENSC COACHES CONFERENCE, 19 SEPTEMBER MOSSEL BAY

 

The Eden Coaches Commission can be proud on the outcome of their first Coaches Conference hosted in Mossel Bay as part of the Mossel Bay Sport Festival on 19 September. In his welcome address, Desmond Speelman, chairperson of EDENSC, underlined some serious coaching matters to be addressed in Eden. Presenters were Trevor Davis, Gary Hampston, Andre Alexander, Elma Davis, Claudio Miller, Abrie de Swardt and Adv Lwandiso Kwababana (chairperson of WC coaches commission. The programme director, Morne Pietersen, did a sterling job in directing the 70 plus coaches from 27 federations. The following points stood out:

 

•  the contribution of volunteers can never be underestimated;

 

•  police clearance for coaching children is a must;

 

•  the long term coaches development process has fallen behind schedule badly;

 

•  women coaches are in dear need; 

 

•  coaches database in of utter importance;

 

Solutions were presented to better the service delivery of the EDENSC Coaches Commission even more. Adv Kwababana expresses his happiness on what he has encountered in Eden sport and suggested that the EDENSC model can be used by WCPSC CC as a blue print.

EDEN BOWLS OUTPERFORMS REST OF SOUTH AFRICA!

 

Eden District bowlers brought off a stunning double at the Warwick Financial Maturity Bowls South Africa Masters Open Singles Championships at Wingate CC, Pretoria before a packed bank of enthusiastic supporters.

 

Four of South Africa's best made it through after seven rounds to play the 21 shots to win the finals of the annual blue ribbon event and, while there are no upsets at this level, odds were the five-times men's and women's titleholders would triumph. It was not to be. George's two Protea players, Billy Radloff (Outeniqua Bowling Club) and Elma Davis (George Bowling Club), emerged SA champions. Radloff faced Gerry Baker in the final while Davis faced the title holder, Colleen Webb Piketh. Piketh (Johannesburg) and her Commonwealth Games teammate Elma Davis went toe-to-toe, with Davis triumphing 21-17, while SA No 1 men's player Gerry Baker (Johannesburg) also succumbed narrowly, 21-16, to Billie Radloff. Said Bowls SA president, "A scintillating weekend at a great tournament. Bowls of the highest standard throughout all three championships and a barn-storming win from the champions. South African bowls at its best. (Just) what was hoped for before we leave for the Commonwealth Games." It was both winners' first Masters gold medal. Classy Radloff, back from injury, showed superb touch against a true master player. For Baker, sole unbeaten player in seven qualifying matches and bronze medallist last year, it was a 7th silver medal.  He is off to Australia in April for the Games.Davis will also represent Bowls SA in the Commonwealth Games in Australia.

OCC 18 February 2018, 18 February 2018, George

 

The 16th event brought together hundreds of residents and visitors, community members and volunteers who supported participants taking part in various races through the streets of George.

 

Senzeni Ndebele, (from main sponsor, ACSA) says this year's event was a huge success. “The Outeniqua Wheelchair Challenge is a favourite event in the socio-economic development calendar of George Airport and is made possible by the partnerships and cooperation of Airports Company South Africa, local government, businesses and communities who rally together every year to promote the well-being and dignity of people with disabilities,” said Ndebele. The Men’s 42.2km Racing Chair was won by Ernst van Dyk and the Women’s 42.2km Racing Chair by Margaret Banganjena.

SA CYCLING ROAD &TIME TRIAL CHAMPIONSHIPS 5-11February 2018

 

Oudtshoorn het drie Suid-Afrikaanse kampioene opgelewer met die afgelope SA pad- en tydtoets-kampioenskappe op Oudtshoorn.  Die kampioenskappe is deur die Lotto gefinansier en het van 6 tot 11 Februarie geduur. Ongeveer 900 fietsryers van oor die land het deelgeneem. In die Para C2-manskategorie padren het Phillo Verlaat goud losgery en is gekroon as SA kampioen. Hy het ook 'n tweede plek in die tydtoetse behaal. Fienie Barnard (veterane 40-44) en Errol Pretorius (veterane 60-64) is in hul onderskeie kategorieë aangewys as SA kampioene in die tydtoetse. Die elite SA kampioene is Daryl Impey en Carla Oberholzer.  Corné Bence, voorsitter van Wes-Kaap-fietsry, het sy tevredenheid uitgespreek na afloop van die kampioenskappe. "Ons het baie goeie terugvoer van ryers en Fietsry Suid- Afrika ontvang. Oudtshoorn en sy inwoners het hulle beste voet voorgesit.

DCAS/HIGHGATE/GREATER OUDTSHOORN INTERPROVINISALE TWEEKAMP

 

Die 27ste DCAS/HIGHGATE/GROTER OUDTSHOORN INTERPROVINSIALE TWEEKAMPBYEENKOMS het Saterdag 3 Februarie 2018 op Oudtshoorn in puik weersomstandighede plaasgevind. 512 atlete van 7 provinsies [WP, Boland, SWD. OP, GW, Grens en VS] het mekaar die stryd aangesê en tweekamp van top gehalte is opgedis. Twee SA rekords asook 8 byeenkoms rekords is verbeter.  Die spankompetisie is weer deur WP gewen met Boland tweede en SWD derde. Nie minder nie as 3 swemmers het onder ‘n minuut gedraai met SWD se Gustav Schlechter in ‘n skitterende 57,03!  SWD spog dan ook met 12 medaljes en Ruben Gouws [S/9] is aangewys as die Junior Victor Ludorem van die byeenkoms! 

 

 

 

Tydens die opening van die byeenkoms Saterdagoggend het die Uitvoerende Burgermeester van Oudtshoorn, Colan Sylvester, beklemtoon dat die stadsraad alles in hulle vermoë doen om Oudtshoorn aantrekIik te maak vir sportkodes om hulle nasionale byeenkomste na Oudtshoorn toe te bring en het hy SWD Tweekamp in die besonder bedank vir hulle ondersteuning daarin. In haar toespraak tydens die prysuitdelingsfunksie die aand, het die Weskaapse Minister van Kultuursake en Sport, Anroux Marais, dit gestel dat dit een van haar departement se prioriteite is om sport op die platteland te bevorder en talentontwikkeling te stimuleer.

 

 

 

In ‘n pragtige gebaar het die suidelike provinsies die pas-uitgetrede voorsitter van SWD Tweekamp, Dave van der Walt, vereer vir dit wat hy vir tweekamp in Suid-Afrika gedoen het, maar in die besonder vir tweekamp en sport in die algemeen in SWD.  

WESKAAP NETBAL BIED SUKSESVOLLE ONTWIKKELINGSTOERNOOI OP OUDTSHOORN AAN

Al ses die ditsrikte van die Weskaap [Eden, Sentraal-Karoo, Overberg, Kaapse Wynlande, Weskus & Kaapse Metropool] het aan die Inter-distrikte Ontwikkelingstoernooi op Oudtshoorn [15/16 Julie 2016] op die bane van Hoërskool Oudtshoorn, deelgerneem. 0/14, 0/16, 0/17 & 0/18-spanne, \'n totaal van 350, 20 skeidsregters, 25 spanbestuurder, was deel van die netbalskou! Daar was 10 per span per ouderdomsgroep. . Dit was die Weskaap Skolenetbal se eerste Inter-distirikte kampioenskappe. Daar is nie Weskaapspanne gekies nie. Dit was \'n ontwikkelingstoernooi. Die speelsters wat by die Weskaapproewe uitgeval het, het aan die kompetisie deelgeneem.

Die Weskaapspanne wat in Mei-maand gekies is, het aan die SASN toernooie in Boksburg en Vanderbylpark gaan deelneem. Een O/14 en een O/16 span het aan die SA spele in Durban gaan deelneem. Die WK O/16 span het met die goue medalje teruggekeer! Die Weskaapbestuur was baie tevrede met die afloop van
die toernooi en beindruk met die reëlings deur me. Annette v.d. Merwe [HS Oudtshoorn] getref. Alle speelsters wat aan hierdie toernooi deelgeneem het het vir hul distrikkleure gekwalifiseer. Sunette Marais [voorsitter Eden
Netbal], was die gasspreker by die opening Donderdagaand. Die Weskaap Laerskole Inter-distrikte toernooi is ook aan die Eden Distrik toegeken en vind plaas oor die naweek van 6 & 7 Augustus op Riversdal

 

EDEN JUDO PERFORMS FIRST NATIONAL CHAMPIONSHIPS

Nine [9] Judoka from the George, Hartenbos and Herold took part in the South African Open Tournament that was held at Carnival City in Johannesburg during the July holidays. Four [4] of the Judoka returned with medals, Sensei Lilian Steyn - Gold, Aden Cloete - Gold, Ethan Bell - Silver and Steven Steyn - Bronze. The other Judoka did exceptionally well as well with Jaco Renking coming 5th, Quinton Jansen 5th, Breyton Botha 5th and Ricardi Matthee 6th. From most of the judoka it was their first SA\'s and even though the other 5 judoka didn\'t return with medals we are very proud of their achievements on and off the mat. Eden entered a Group 1 & 2 in the team event. The team consisted of Ricardi Matthee, Quinton Jansen, Breyton Botha, Steven Steyn, Ethan Bell, manager Carmen Cloete and Coach Lilian Steyn. Even though we only had half a team, they made quite an impression on the tournament and achieved a 5th place.

OLIMPIESE VLAM BRAND HOOG IN EDEN!

Die Weskaap se Departement van Kultuursake & Sport [DKES] in samewerking met die Weskaapse Provinsiale Sportkonfederasie, die Eden Sportraad, Plettenbergbaai Primêr [Bitou], St Mary\'s Primêr [George] en Friemersheim [Groot Brak], het die afgelope week ‘n Bewusmakingsveldtog in die Eden Distrik gehou. ‘n Olimpiese Taakspan van DKES het die drie skole besoek en ‘n program aangebied om skole in te lig oor die waardes en waarde van die Olimpiese Spele met die oog op die 2016 Olimpiese Spele in Rio. Die program is ongelooflik goed ontvang deur die verskillende skole en dis veral die aktiwiteite en die simboliese aansteek van die Olimpiese fakkel wat die leerders gaande gehad het!

Die bewusmakingsprogram het ingesluit:
• Die geskiedenis van die Olimpiese Spele
• Die Olimpiese waardes van Uitnemendheid, Vriendskap & Respek;
• Die simboliek van die Olimpiese ringe;
• Bewusmaking van maatskaplike uitdagings van vandag in skole soos bv Boelie;
• Aktiwiteite wat gebaseer is op vroeëre Olimpiese items;
• Die doel en aansteek van die Olimpiese Vlam.

Die program word in al ses distrikte van die Weskaap aangebied en kulmineer in die Weskaapse Olimpiese Dag wat vanjaar in die Kaapse Wynlande . Verlede jaar is dit deur Eden aangebied op Albertinia, 2014 Sentraal Karoo [Prins Albert] en 2013 Overberg [Hawston].

Die Rio Olimpiese Spele begin 4 Augustus 2016.

Navrae: Dave van der Walt 082-7734901 sportcouncil.eden@gmail.com

 

CAPACITY BUILDNG ON FUNDING APPLICATION IN EDEN

As part of the EDENSC Capacity Building programme, a workshop for funding application was organised by EDENSC in conjunction with DCAS in die boardroom of SWD Eagles Rugby at  Outeqiua Park.  Crystal Pather and Jacqueline Fritz from DCAS HQ were present from 14:00 - 20:00 where 19 federations made use of this opportunity.  Dave van der Walt, secretary, was present to answer on EDENSC policy matter concerning funding matters.  Great appreciation was expressed by the federations and requested that  this become an annual event.

EDEN GOLDEN GAMES - OUDTSHOORN, 17 MEI 2016

Die oues van dae uit die munisipaliteite van Bitou, Knysna, Mosselbaai, Hessequa, Kannaland en Oudtshoorn het deelgeneem aan die Golden Games om \'n Eden Golden Games-span saam te stel wat aan die Weskaapse Golden Games gaan deelneem. 265 deelnemers en 17 tegniese beamptes het die organiseerders [DKES] gehelp om daarvan \'n groot sukses te maak.

 

EDEN INHEEMSE SPELE TEMBALETHU, GEORGE: 21 MEI 2016

Die EDEN Inheemse Spele met die doel om die Eden Inheemse Spelespan te kies met die oog op die Weskaap Inheemse Spele, het 222 deelnemers, 15 personeel, LOC, keurders betrek. Die streke wat deelgeneem het, was Bitou, Knysna, George, Groot-Brakrivier, Mosselbaai, Kannaland en Oudtshoorn.

KRANSHOEK IN BITOU SPOG MET EIE SPORT & REKREASIEKLUB

Op Saterdag 7 Nov 2015 het die LUR vir Kultuursake en Sport in die Wes-Kaap, Anroux Marais. die Kranshoek Sport en Rekreasieklub geloods in Bitou.

Dit volg nadat DKES in Des 2013 'n suksesvolle vakansieprogram daar aangebied het. DKES het besluit dat al die klubs in Kranshoek een sport en rekreasieklub moet stig wat as een liggaam praat. Hierdie klub kan dan ook gesamentlik met die munisipaliteit skalel ivm sportfasiliteite, asook aansluit by die nuutgestigte Bitou Sportraad.

Tydens die verrigtinge het die deelnemers deelgeneem aan mini-krieket, krieket, sokker, inheemse spele, Goue Spele, netbal en fietsry.  Daar was ook 'n Griekwa Riel getrap dat die stof draai! Die voorsitter vd klub, Thomas Snell, het sy dankbaarheid teenoor die minister se teenwoordigheid uitgespreek en sy dank betuig aan die Departement se volgehoue ondersteuning aan sport in Kranshoek. 

EDEN TWEEKAMP & VYFKAMPATLETE SKITTER IN RUSLAND

Tydens die onlangse World Championships vir Biathle & Triathle in Rusland het die EDEN-atlete teruggekeer met ‘n sakvol medaljes. Johan Windt word gekroon as die wêreldkampioen in Triathle [hardloop, swen & skiet] en silwer medalje in Biathle. Die res se uitslae was as volg:

Chris v Wyk - 4de - Biathle en Wenners van die Spankompetisie;
Marius Schlechter - 3e - Biathle
AC Kleynhans en Mizan Viljoen - 3de - Mixed Triathle.

Baie geluk aan hierdie topatlete!

 

EDEN SPORTFEDERASIES AKTIEF OP GEORGE SKOU SE SPORTFEES

MEDIA - BEKENDSTELLING aug 2015

ROAD TO ALBERTINIA - OLYMPIC DAY EVENT IN VANWYKSDORP

Saturday 22 August 2015 was Olympic Day in Vanwyksdorp - a small dwelling in Kannaland.  DCAS, EDENSC, Vanwyksdorp Primaty School and the community of Vanwyksdorp worked together to host this awareness programme for the Olympic Games in Rio 2016.

The event started off with the parade and the lightning of the Olympic Torch by the past Springbok high jump athlete and resident of Vanwyksdorp, Heidi van Staden [de Kock]. After an icebreaker and mini Olympic Games the group of 50 learners from the local school in their colourful Olympic T-shirts, learned about tpoics like bullying, my body image and alcoholism. The community of Vanwyksdorp under the leadership of Heidi van Staden and her husband, Almond, sponsored hotdogs, cool drinks & fruit for the all present.

This was indeed an experience for the dwelling of Vanwyksdorp!

WC SPORT AWARDS 2014 - 13 March 2015: Rhebokskloof, Paarl

SA JAGGEWEER OPE IN EDEN

Meer as 140 jaggeweerskuts van oor die hele Suid-Afrika het op 21 Maart 2015 op Louvain tussen Uniondale en George aan die nasionale kampioenskappe deelgeneem. Die Spankompetisie is deur die Vrystaat gewen met Boland tweede en die SWD in die derde plak. Die SWD spog ook met die individuele kampioen. Jaco Brink [EDEN Sportman van die Jaar -2014]. Die Proteaspan is ook tydens die prysuitdelingsfunksie aangekondig.

 

WC Farm Workers Sport Day

Die jaarlikse WC Farm Workers Sport Day word deur die Departement van Kultuursake & Sport aangebied in samewerking met die WC Plaaswerkers Sportkomitee onder leiding van Reggie Dyssel.  Al 6 Distrikte [Cape Metro, Overberg, Cape Winelands, West Coast, Eden & Central Karoo] neem deel in die volgende sportkodes: Rugby, Netbal, Sokker, Toutrek, landloop  & Domino`s.   

 

Die Weskaap Provinsie is die enigste provinsie in die land wat so `n projek bedryf.  Die WC Farm Workers Committee is tans in onderhandelinge met Mega Agri om hierdie projek ook deel te maak van die jaarlikse Mrga Agri Landbouweek.

Uitslae

R1,785m VIR EDEN SPORTFEDERASIES

Die Minister van Kultuursake & Sport, LUR Theuns Botha, het op Woensdagmiddag die jaarlikse TJEK-OORHANDIGINGSEREMONIE op George waargeneem. Hier is byna R2m aan 27 sportfederasies van die Eden Sportraad oorhandig vir die Administrasie, Ontwikkeling, Kapasiteitsbou en "Major Events".  In sy toespraak het die Minister die regte gebruik van die fondse aangemoedig.  Ook is as deel van die Klubotnwikkelingsprogram van die Departement van Kultuursake & Sport apparaat aan van die deelnemende klubs oorhandig.  In die Wes-Kaap word meer as 300 sportklubs so ontwikkel.

 

WC FARM WORKERS SPORT DAY, SWELLENDAM, 2 MAY 2015

 

INAUGURAL WESTERN CAPE NETBALL CHAMPIONSHIPS

1/2 MAY 2015 - MOSSEL BAY

 

 

The Western Cape Netball Federation is delighted to host the inaugural provincial championship for 2015 in Mossel Bay. Staging such an event is no easy task and the LOC worked extremely hard to make sure that this first provincial championships here in Mossel Bay becomes a reality. This initiative of Netball SA is to ensure that more players will be exposed to competition and a supportive tool to development across all provinces. This championship is the showcase of netball in die Western Cape where the finest of players will compete. We believe that thrilling matches will be on the netball menu for all to enjoy. I want to take this opportunity to say thank you not only to all partners that supported and assisted EDEN netball, but also officials for their input to ensure a successful and memorable event.

 

Thank you to all coaches, managers, officials, umpires, selectors and umpire graders, for their unselfish service to netball in our province.

 

OLYMPIC DAY - ROAD TO ALBERTINIA

The second Olympic Roadshow was to Ladismith. The girls really enjoyed it. We had about 50 young ladies from the areas of Ladismith High School, Zoar, Gamka-Oos and Towerkop Primary. It was balanced out with interactive team building sessions that focused on teamwork and fairplay. Then we also had sessions on teenage pregnancy, body image and bullying and the lighting of the ceremonial Olympic Torch.

 

EDEN SPORT COUNCIL HONOUR SPORT STARS AT THE "ALL STARS NITE"

At a prestigious function hosted by the EDENSC and sponsored by EDEN District Municipality, more than 40 sport stars, residing in the Eden District, from the past were honoured and were awarded a Certificate Of Appreciation for their contribution to South African sport.  Big names like Barry Richards, Gert Muller, Hein Schnell, Hendrik Smit, Nic Brummer, Willie Olivier - to many to name all - were present. In his address the Acting Executive Mayor of the Eden DM, Lionel Esau, stated that this is a historical event as stars of the past of all sport codes as well as Springboks, Proteas,  Leopards, SACOS, NSC -  attended.  Sport codes represented were Fencing, Darts, Rugby, Athletics, Cricket, Bowls, Tennis, Baseball and Biathlon.  The chairperson of EDENSC, Desmond Speelman, also announced that this will become a bi-annual event.

 

EDEN SKOPBOKS BOU KAPASITEIT

Semi Kontak Seminaar wat  vir lede van klubs binne die Eden Federasie aangebied is op Saterdag 25 April 2015 in George.

EDEN KICKBOXING STAR AT SA KICKBOXING CHAMPIONSHIPS IN CAPE

The 2015 SAKA National SA Kickboxing Championships were held from 1-3 May 2015 in Cape Town and was hosted by WP Kickboxing Association.  Eden Kickboxing Federation took a team of 44 Fighters and 17 Officials and coaches to the championships. The Championships was attended by 15 Regions and the competition was fierce. Eden Kickboxing Federation managed to bring back 11 Gold, 16 Silver and 7 Bronze medals from the championships. Congratulations too: Dawid Blom  (2 x Gold) Mine Graaff (2 Gold), Xavier  Savage (2 x Gold), Antonie Immelman (2 x Gold), Jaco Barnard (2x Silver), Anita Wheeler (1x Silver), Megan Grebe (1x Siver), Thomas Bell (1 x Bronze), Kaylem Baker (1 x Silver), Jeanlie Minnie (1 x Silver & 1 x Bronze), Kara Lee Hayes (1 x Silver & 1 x Bronze), Nico Strydom (2 x Silver), Luan Venter (1 x Silver), Dennis Schuin (1 x Gold & 1 x Silver), Yvonne Schuin (1 x Bronze), Darren Enrich (1 x Silver), Thembalani Willemse (1 x Bronze), Auschten October (1 x Gold & 1 x Bronze), Leyton Jansen (1 x Gold), Leoranzo Singrew (2 x Silver), Bradley Carelse (1 x Silver) and Ricayda Bezuidenhout (2 x Bronze). In addition to the medals Jean Luc Adendorff won a Silver medal in an International Test between South Africa and Canada at the Championships.

 Well done Eden Kickboxing with great results at the 2015 SAKA National SA Kickboxing Championships

 

UMPIRES COURSE: 27/28 FEB 2015 : MOSSEL BAY

An umpire‘s course was held in Mossel Bay at abovementioned dates. For the first time people could do their theoretical as well as their practical exams at the same course. 104 Level 1 and 2 theoretical exams were written and all 94 umpires who were graded, received their umpire certificates. The facilitator was Reg Sharp, a member of the board of Umpires of Netball South Africa.

Umpires from the following areas attend:

CENTRAL KAROO: Beaufort Wes, Uniondale, Prins Albert

EDEN: George, Plettenberg Bay, Wittedrif, Knysna, Wildernis, Oudtshoorn, Pacaltsdorp, Groot Brak, Herbertsdale, Mossel Bay, Da Gamaskop, Hartenbos, Heidelberg & Riversdale.

EDENSC EXCO indulge in STRATEGIC PLANNING WORKSHOP

The ESC EXCO spend between 16:00 en 22:30 on Monday 23 Feb 2015 at the Eden Sport Academy do plan for the near future and to determine the duties of each of the portfolios. Members will be informed of major decisions that was made in order to streamline the operations of the ESC.

 

WC MUNICIPAL INDABA, SOMERSET WEST, 22/23 JULY 2013.07.29

SA TOUTREK KAMPIOENSKAPPE 2013, OUDTSHOORN

SWD SPORTFEDERASIES ONTVANG FONDSE

Op Dinsdag 9 April 2013 het 26 SWD Sportfederasies gedeel in die R845 000 wat die Wes-Kaapse Departement van Kultuursake & Sport aan hulle op Mosselbaai oorhandig het. Dr Ivan Meyer, Wes-Kaapse Minister van Kultuursake & Sport, het in sy toespraak genoem dat hulle graag meer sal wil gee, maar die begroting laat dit nie toe nie. Tog is dit R100 000 meer as verlede jaar.

WC SPORT ASSOCIATION - INTELLECTUALLY IMPAIRED - WORKSHOP

The WCSA-II is having their plenary workshop in die SWD - hosted at Carpe Diem School in George, between 20 -23 July 2012. According to the chairperson, Rudie Johannes, is the objective to plan ahead for the next 3 years and also to introduce the WCSA-II EXCO to the SWD delegation and also to meet with the WCPSC and SWDSC EXCO members. The keynote will presented by the President of the WCPSC, Goliath Munro.

WCSA-II Plenary Workshop 2012

OUDTSHOORN SPORT FESTIVAL ROARING SUCCESS

Between 21 June and 1 July 2012 Oudtshoorn was alive with Youth sport and more than 3000 participants were active. This included inter-provincial gymnastics, national karate championships, WC Boxing tournament, WC Table Tennis tournament, WC Development tournament, inter-provincial martial arts, SA Youth Cycling, WC Regional football, WC Fedansa Latin and Ballroom Dancing and action cricket. The major spornsors were Standard Bank, DCAS, PETROSA and the Greater Oudtshoorn Municipality.

ATHLETICS SWD A CAPACITY BUILDER

ASWD presents action packed Education Weekend

Athletics SWD organized a series of courses this past weekend (25 - 27 May 2012) at Olympia School in Pacaltsdorp. The facilitator for the weekends activities was Moses Gericke, Vice President of ASWD and IAAF Level 1 Technical Official.

ASA Level 1 Technical Officials Course: The course was presented by George Kock, Rosa-Linda Kock and Overton November. All Technical areas, i.e. Officials and Running / Field / Jumping/ Throwing / Multi Events, was discussed and demonstrated as per the ASA and ASWD Technical Officials Education and Certification System (Track and Field). 24 Officials took part in this course.

ASA Level 1 Coaches Course: The course was presented by Abrie De Swardt and Desmond Prins (Running events), Vic La Grange (Throwing events) and Overton November (Jumping events). As per the ASA and ASWD Coaches Education and Certification System criteria the following coaching areas, i.e. Sprints, Relays, Hurdling, Distance races, Race Walking, Jumps, Throws, Warming up and Stretching, was presented. 27 Coaches took part in this course.

ASA Level 1 Cross Country Technical and Practical Course: The course was presented by Joe Arendse. As per the ASA and ASWD Technical Official Education and Certification (Cross Country) the various areas, i.e. Course, Laps, Distances, Age Groups, Officials, Start and Finish, Timekeeping, Watering points, Medical facilities and Mountain Races. 18 Officials took part in this course.

In total a group of 69 Officials and Coaches, from various schools and clubs in the SWD, participated in the mentioned courses. Congratulations to all the participants !

 

RLC SUBSTANCE ABUSE WORKSHOP 22 MAY 2012

RLC SUBSTANCE ABUSE WORKSHOP 22 MAY 2012

FUNDING CHEQUE HAND-OVER 2012 - SWD

 


 
 
SWD CHEQUE HAND-OVER 2012

GROOT FINANSIËLE HULP VIR SWD SPORT FEDERASIES

Die Wes-Kaapse Minister van Kultuursake & Sport, Dr Ivan Meyer, het die af ...

Read More

 
 
© SWD Sport Council. All rights reserved. Developed by JCW Hosting